Έλλειψη βενζίνης: όλες οι εφαρμογές για εύρεση ανοιχτών σταθμών και ανεφοδιασμό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετά την εθνική απεργία της 5ης Δεκεμβρίου 2019, ορισμένα πρατήρια βενζίνης εξαντλούνται. Ευτυχώς, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την τροφοδοσία, έχουμε μερικές εφαρμογές και χάρτες για να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε ένα ανοιχτό βενζινάδικο!

Έλλειψη καυσίμου: πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει;

Αυτή την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, η κινητοποίηση ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι μάλλον μαζική με 245 συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία. Το 90% των TGV και το 80% των TER ακυρώθηκαν με διαταραγμένες δημόσιες συγκοινωνίες στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Ξαφνικά οι χρήστες επιστρέφουν στο αυτοκίνητο, αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητα δυνατό να ανεφοδιαστούν ανάλογα με την περιοχή.

Η αποθήκη πετρελαίου Fos, για παράδειγμα, επηρεάστηκε από ειδοποίηση προειδοποίησης. Υπήρχαν επίσης μπλοκαρίσματα κοντά στο Fréjus στο Puget-sur-Argens, καθώς και στο Saint-Jean-de-Braye κοντά στο Orléans ή στο Feysin στο Rhône. Το διυλιστήριο Total-La Mède στοχεύει επίσης σε απόφραξη – με το CGT να ισχυρίζεται ότι τίποτα δεν θα εισέλθει ή θα φύγει από την αποθήκη πριν από τις 9 Δεκεμβρίου. Επτά διυλιστήρια βρίσκονται σε απεργία και υπάρχουν μόνο δύο διυλιστήρια στη Γαλλία που προμηθεύουν τους σταθμούς.

Ξαφνικά, ορισμένοι σταθμοί είναι ήδη εκτός λειτουργίας, ειδικά στη βορειοδυτική συνοικία της χώρας. Η έλλειψη καυσίμου ενισχύεται από κινήσεις πανικού με τους αυτοκινητιστές να σπεύδουν σε σταθμούς ελπίζοντας να είναι σε θέση να ανεφοδιάσουν.

Σύμφωνα με την Essence & Co, κατά τη στιγμή της γραφής, 266 πρατήρια καυσίμων είναι εντελώς εκτός λειτουργίας και 415 σταθμοί είναι εν μέρει εκτός λειτουργίας. Δείτε αυτά εφαρμογές και χάρτες για να βρείτε σταθμούς με βενζίνη διαθέσιμα και άλλα που αναφέρουν εντελώς ξηρούς σταθμούς.

Ο χάρτης των βενζινάδικων με έλλειψη καυσίμων

Η Essence & Co προσφέρει έναν ενημερωμένο χάρτη βενζίνης και πετρελαιοκινητήρων. Αυτός ο χάρτης προέρχεται από δεδομένα χρήστη στο πεδίο.

Οι καλύτερες εφαρμογές για την εύρεση βενζίνης

Σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο smartphone σας για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε βενζίνη στο δρόμο σας. Η εφαρμογή που προσφέρεται από τον παραπάνω χάρτη είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αλλά σας προσφέρουμε επίσης μια κορυφαία από τις καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε βενζίνη:

Διαβάστε επίσης: εφαρμογές για την εύρεση καυσίμου

Κοινωνικά δίκτυα ως συμπλήρωμα

Τέλος, για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε όλα τα δεδομένα που έχουν ήδη ανακτηθεί, μπορείτε επίσης να συλλέξετε ορισμένες πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα. Τα hashtags #essence και #penuriecarburant είναι τα πιο ακολουθούμενα.

Αλλά το όλο πράγμα είναι λίγο μπερδεμένο. Πρέπει να ανακαλύψετε μερικά άρθρα εδώ και εκεί για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες. Δεν είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε πληροφορίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά σας επιτρέπει να έχετε μια επισκόπηση της κατάστασης.

Λοιπόν, με όλες αυτές τις πληροφορίες, εάν βρεθείτε λανθασμένοι είναι σχεδόν επειδή το αναζητήσατε. Προφανώς αστειευόμαστε. Θυμηθείτε, μείνετε συνδεδεμένοι αλλά σκεφτείτε την ασφάλειά σας.