Έκθεση IFA Berlin: σε τι χρησιμεύει;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Ιουνίου 2020 στις 15 ώρες και 58 λεπτά

Ακούτε για το IFA στον ιστότοπό μας, αλλά δεν ξέρετε πραγματικά τι είναι; Γνωρίζετε το όνομα της Διεθνούς Έκθεσης Ηλεκτρονικών Καταναλωτών στο Βερολίνο, αλλά δεν ξέρετε γιατί είναι μια εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσετε για τεχνολογικούς γίγαντες όπως LG, Huawei, Sony, Nokia, Lenovo ή HTC; Σας λέμε όλα για τη γερμανική εκπομπή.

Φέτος, όπως όλα τα άλλα, πολλά smartphone και άλλες πολυαναμενόμενες συσκευές θα ανακοινωθούν από αναγνωρισμένες μάρκες κατά τη διάρκεια του Εμφάνιση IFA. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός για όλους τους παίκτες στον κόσμο της τεχνολογίας.

Πριν λοιπόν βυθιστείτε πρώτα στο επίσημες ανακοινώσεις και αποκλειστικά συνέδρια που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2019 στο Βερολίνο, ας ανακαλύψουμε ή ανακαλύψουμε ξανά τις ρίζες αυτού του Show, τις καλύτερες στιγμές του καθώς και τους διάφορους λόγους που το καθιστούν μια βασική στιγμή για εκείνους που είναι παθιασμένοι με τις τεχνολογίες και τις καινοτομίες που εμείς είναι !

Στην προέλευση του μεγαλύτερου High Tech Show στην Ευρώπη …

IFA, διεθνής έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών στο ΒερολίνοInternationale Funkausstellung Βερολίνο, οργανώθηκε για την πρώτη φορά στις 4 Δεκεμβρίου 1924. Εκείνη την εποχή, η εκπομπή επικεντρώθηκε κυρίως σε οικιακές συσκευές καθώς και σε καινοτομίες στον τομέα του ραδιοφώνου. Επιπλέον, εκείνο το έτος, το IFA ονομάστηκε “Grotte deutsche Funkausstellung”, δηλαδή το “Μεγάλη γερμανική ραδιοφωνική εκπομπή”. Το Salon φιλοξένησε έως 242 συμμετέχοντες ήρθε να παρουσιάσει τα τελευταία προϊόντα τους και 180.000 επισκέπτες ελάτε να θαυμάσετε τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου!

IFA Βερολίνο

Τα περισσότερα από τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν συσκευές ραδιοφωνικής μετάδοσης αλλά με την πάροδο των ετών, η εκπομπή έχει επεκταθεί για να ασχοληθεί με τα ηλεκτρονικά γενικά. Το 1928, το IFA άρχισε να καλωσορίζει τις τελευταίες καινοτομίες στο το πεδίο της τηλεόρασης.

Από το 1926 έως το 1939, η IFA καθιερώθηκε ως ουσιαστικό γεγονός στον τομέα της τεχνολογίας της εποχής, προσκαλώντας αμέτρητους εφευρέτες. Δυστυχώς, παρά αυτήν την εκθαμβωτική ανάπτυξη, από το 1939 έως το 1950, το σαλόνι δεν μπορούσε να οργανωθεί λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από το τελευταίο κεφάλαιο του Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος, που είδε την καταστροφή μεγάλου μέρους της γερμανικής πρωτεύουσας και οδήγησε στην ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου.

Μετά τη σποραδική επιστροφή του το 1950, σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη τη Γερμανία, και της επανέλθει σε ισχύ στο Βερολίνο το 1971, η εκπομπή σταδιακά ενδιαφερόταν για τα πολυμέσα και τις νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, είναι 1995 ότι η IFA στράφηκε σίγουρα στον κόσμο των πολυμέσων και τα επόμενα χρόνια επιβεβαίωσαν μόνο αυτήν την τάση. Έκτοτε, η Έκθεση καλωσορίζει τους εκθέτες από καταναλωτικά ηλεκτρονικά αλλά και τηλεπικοινωνίες και τεχνολογίες πληροφοριών.

Τα κυριότερα σημεία του IFA!

Από την ίδρυσή του στη δεκαετία του 1920, η IFA υποδέχτηκε πολλές καινοτομίες μέσα σε αυτήν. Μεταξύ των πιο διάσημων και πιο εμβληματικών, ας παραθέσουμε για παράδειγμα από το 1928 την επίδειξη ενός από τα πρώτα πειραματικά τηλεοπτικά προγράμματα! Τη δεκαετία του 1930, ήταν πράγματι η τηλεόραση που προσέλκυσε όλα τα μάτια.

Επιπλέον, το 1931, ο Γερμανός εφευρέτης Manfred von Ardenne προκάλεσε μια αίσθηση κάνοντας την πρώτη δημόσια επίδειξη μιας τηλεόρασης εξοπλισμένης με καθοδικός σωλήνας ακτίνων ! Αυτή η τεχνολογία εξοπλίζει τις τηλεοράσεις μας για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την εμφάνιση των οθονών LCD γύρω στο 2005, οι οποίες σύντομα αντικαταστάθηκαν από την τεχνολογία OLED.

Τη δεκαετία του 1930, το σαλόνι καλωσόρισε αμέτρητους προδρόμους όπως το πρώτο ραδιόφωνο σε ένα αυτοκίνητο (1932), η πρώτη έγχρωμη τηλεόραση (1937) καθώς και η πρώτη προσιτή τηλεόραση (1939). Ένα άλλο εμβληματικό παράδειγμα, η παρουσίαση του πρώτη μαγνητόφωνο από τη γερμανική εταιρεία AEG το 1935!

Το 1962, το σαλόνι άρχισε πάλι να μιλά για όλο τον κόσμο με την ανακοίνωση του πρώτη κασέτα ήχου από τη Philipps και τα εγκαίνια το 1967 του πρώτες έγχρωμες τηλεοπτικές εκπομπές σε εθνικό επίπεδο από τον Γερμανό Καγκελάριο. Μετά τον πόλεμο, η IFA δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ανακτήσει την πρώην φήμη της.

ΑΝ ΕΝΑ

Η απόδειξη είναι επίσης στο IFA το 1981 ότι τα CD – οι διάσημοι Compact Disc – παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά! Η ανακοίνωση έγινε από κοινού από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων Sony και Philipps. Η παρουσία αυτών των δύο εταιρειών στο Show ήταν σταθερή εδώ και δεκαετίες.

Τα επόμενα χρόνια, το Salon συνέχισε να φιλοξενεί τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας. Με την πάροδο του χρόνου, οι πιο γνωστές μάρκες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη φήμη του Salon για να αποκαλύψουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα τους. Όπως θα καταλάβετε, Η IFA απολαμβάνει πλέον μεγάλη δημοτικότητα και μια ιδιαίτερα διάσημη λίστα επισκεπτών.

IFA Today: Τι κάνει την επιτυχία του;

Το 2019, το Show θεωρείται ένα από τα απαράδεκτα γεγονότα για τους λάτρεις της τεχνολογίας στην Ευρώπη. Όπως και η CES που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους κατασκευαστές να παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους σε ένα μεγάλο και παθιασμένο κοινό. Το IFA προσελκύει κατά μέσο όρο σχεδόν 300.000 επισκέπτες, 1.000 εκθέτες καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι (συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων σας του Phonandroid!).

ifa

Τι κάνει το σόου τόσο επιτυχημένο, εκτός από την εντυπωσιακή ιστορία των τεχνολογικών καινοτομιών; Αυτό που κάνει τη δύναμη του IFA είναι το δικό του γενικός προσανατολισμός του κοινού. Τα προϊόντα που παρουσιάζονται από μάρκες και κατασκευαστές δεν είναι εξειδικευμένες καινοτομίες ή στοιχεία των οποίων το ενδιαφέρον μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο από έναν ειδικό ή έναν μηχανικό. Όχι, η ίδια η ουσία του IFA είναι η ανοιχτότητά του προς τον κ. Και την κα. Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στο Show στην πραγματικότητα προορίζονται για τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και σύντομα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση σε όλους!

Εάν έχετε ποτέ την ευκαιρία να πάτε στη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια προεπισκόπηση των επόμενων προϊόντων που θα έρθουν στην αγορά τεχνολογίας, όπως το νέο τσιπ Το Kirin 990 της Huawei ή το νέο Sony Xperia 2! Φέτος, το 6 έως 11 Σεπτεμβρίου 2019 για να ανακαλύψετε τις τελευταίες καινοτομίες της στιγμής και πάνω απ ‘όλα, μείνετε συνδεδεμένοι στο Phonandroid για να ενημερωθείτε σε πραγματικό χρόνο!