Έγινε λήψη του Facebook πάνω από 5 δισεκατομμύρια φορές από το Google Play Store

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Facebook μόλις πέρασε το ορόσημο των 5 δισεκατομμυρίων λήψεων στο Google Play Store. Είναι η πρώτη εφαρμογή εκτός Google που πέτυχε αυτόν τον αριθμό. Μέχρι στιγμής, μόνο οι εφαρμογές Google που είναι προεγκατεστημένες σε Android όπως οι Χάρτες Google, το Google Drive ή ακόμη και το YouTube έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο.

Πολύ λίγες εφαρμογές μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν φτάσει ένα δισεκατομμύριο λήψεις από το Google Play Store. Έχουν περάσει 5 χρόνια τώρα Facebook πέρασε αυτό το ορόσημο. Εκείνη την εποχή, ήταν ήδη η πρώτη εφαρμογή εκτός Google που έφτασε αυτό το όριο. Τώρα, το Play Store έχει πάνω από 5 δισεκατομμύρια λήψεις ή 4 ακόμη σε μόλις 5 χρόνια.

Facebook: περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια λήψεις στο Play Store

Μόνο λίγες εφαρμογές αποτελούν μέρος του κλαμπ των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Google Play Store. Εκτός από το Facebook, οτιδήποτε άλλο είναι το Google Apps: Υπηρεσίες Play, Χάρτες, Drive ή ακόμα και YouTube. Όλα είναι προεγκατεστημένα σε smartphone Android. Αυτό ισχύει επίσης για το Facebook, αλλά μόνο σε smartphone από συνεργαζόμενες μάρκες. Παρά τη μείωση της αφοσίωσης των χρηστών του, ιδίως των νέων προς όφελος του Instagram, η βάση χρηστών του κοινωνικού δικτύου αυξάνεται σταθερά.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2019, το Facebook είχε περισσότερα από 2,41 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες παγκοσμίως. Αυτοί είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Όσον αφορά τον αριθμό των καθημερινών χρηστών, το Facebook είχε 1,59 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αύξηση 10 εκατομμυρίων από το τρίτο τρίμηνο του 2018. Ο αριθμός των χρηστών του Facebook συνεχίζεται ως εκ τούτου να αυξηθεί, αλλά με πιο αργό ρυθμό από ό, τι πριν από λίγα χρόνια.