Άδεια οδήγησης: ένα smartphone θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον εξεταστή

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 4 Νοεμβρίου 2019 στις 9 ώρες και 34 λεπτά

Το έργο προέρχεται από τη Microsoft Research: στην Ινδία, το τμήμα ανάπτυξης του έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που επιτρέπει την παρακολούθηση του δρόμου και του οδηγού. Τελικά, αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον εξεταστή που σας δίνει την άδεια οδήγησης.

Μπορεί μια εφαρμογή smartphone να αντικαταστήσει μια μέρα τον εξεταστή άδειας οδήγησης; Αυτό προσπαθεί να αναπτύξει η Microsoft Research India. Και με βίντεο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, οι ερευνητές του είναι στα πρόθυρα να ολοκληρώσουν το έργο τους, παρά ορισμένους περιορισμούς.

HAMS, η εφαρμογή που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον εξεταστή άδειας οδήγησης

Ονομάζεται HAMS (για την αξιοποίηση AutoMobiles για ασφάλεια), η εφαρμογή φαίνεται να λειτουργεί σε ένα κλασικό smartphone Android. Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σε θήκη παρμπρίζ. Και αυτό είναι, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε στην πλευρά του οχήματος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή λειτουργεί την πίσω κάμερα και παρακολουθεί τον δρόμο και άλλα οχήματα. Όσον αφορά την μπροστινή κάμερα, παρακολουθεί τον οδηγό. Αλλά το HAMS δεν σταματά εκεί. Χρησιμοποιούνται επίσης οι άλλοι αισθητήρες του smartphone: το επιταχυνσιόμετρο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση του οδηγού και ιδίως τη συμπεριφορά του έναντι του επιταχυντή και του πεντάλ φρένου. Το GPS χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ταχύτητας του οχήματος.

Το HAMS είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσει εάν ο οδηγός υιοθετεί τα σωστά αντανακλαστικά όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, ιδίως όσον αφορά τα τυφλά σημεία. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο σε κλειστή πορεία και στην οποία έχουν τοποθετηθεί δείκτες. Στις πινακίδες διαδρομής, έχουν επισυναφθεί κωδικοί QR για τον καθορισμό των δοκιμών που πρέπει να ολοκληρώσει ο υποψήφιος.

Διαβάστε επίσης: Η Google θέλει να αντικαταστήσει την άδεια οδήγησης με το smartphone σας

Η Microsoft εξακολουθεί να εργάζεται για τη βελτιστοποίηση του έργου της. Προς το παρόν, οι προγραμματιστές της αντιμετωπίζουν προβλήματα που σχετίζονται με τις διάφορες πιθανές διαμορφώσεις του οχήματος, το κάθισμα του οδηγού ή ακόμα και την τοποθέτηση του smartphone στο χώρο των επιβατών. Οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να λάβουν υπόψη άλλες παραμέτρους, όπως η απουσία οδικών σημάνσεων ή λωρίδων μεταβλητού πλάτους.

Μόλις επιλυθούν όλες αυτές οι δυσκολίες, αυτός ο τύπος εφαρμογής θα μπορούσε να προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες στον υποψήφιο, ο οποίος δεν θα έπρεπε πλέον να υποστεί «ανθρώπινη» πίεση κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανό ο εξεταστής να παραμείνει παρά όλα όσα ο υπεύθυνος λήψης αποφάσεων λαμβάνει άδεια οδήγησης, έναν εξεταστή ο οποίος στη συνέχεια θα βασίζεται στις πληροφορίες που καταγράφει το smartphone κατά τη διάρκεια της εξέτασης.